ERVARINGEN

Hieronder vind je enkele ervaringen van vrouwen die je voorgingen tijdens een van de eerdere edities van ons programma.


‘The best way to gain confidence is by doing things you’re afraid to’

Op facebook zag ik de uitdaging langskomen: strakker, fitter, sterker, slanker én zelfverzekerder worden? Meld je aan voor het Strong Women programma!

Of het een uitdaging was? Absoluut! Of ik er strakker, fitter, sterker, slanker én zelfverzekerder door ben geworden? Absoluut!

Na mijn zwangerschap en bevalling in 2017, was ik weer gaan sporten in de sportschool. Een beetje op mijn eigen tempo en alleen. Ik was echt wel fanatiek, maar elke keer kostte het mij zoveel moeite om mezelf te motiveren om te gaan sporten, omdat het niet echt leuk was om te doen. Maar ja, ik wilde wel iets doen, om die zwangerschapskilo’s een beetje kwijt te raken en ja, sporten is gezond.
Toen ik de oproep op facebook zag dacht ik gelijk: ik ga mij aanmelden. Zo gezegd, zo gedaan! Toen de eerste training dichterbij kwam dacht ik: Kan ik dit wel? Waar heb ik mij eigenlijk voor aangemeld?
Na de eerste trainingen van Gerdo en Pasqual bij Allround was ik om: dit is pas leuk! Uitdaging (want het was wel even wat anders dan wat ik in de sportschool deed?) en samen sporten waren de sleutels die ik nodig had om sporten leuk én tot een succes te maken. De trainingen waren (vooral in het begin) pittig, maar juist dat hielp mij om uit mijn comfortzone te stappen en gewoon alles te geven. En ik verbaasde mij zelf: ik kon meer dan dat ik dacht.
Maar nog veel belangrijker: ik heb mijn eigen angst overwonnen! Sporten is een deel van mij geworden en ik zie het niet meer als moeten omdat het gezond is, maar gaan omdat het leuk is!
Ik heb geleerd niet te kijken naar wat anderen bereiken, maar te kijken naar waar ik zelf vandaan kom en hoeveel ik bereikt heb. Ik heb geleerd tevreden te zijn met 100% inzet van mijzelf en dat dat goed genoeg is. Naast de kilo’s en centimeters die ik kwijt ben (yes!), voel ik mij ook een stuk fitter en sterker. Het meedenken van Joyce heeft mij heel erg geholpen om mijn lifestyle eens onder de loep te nemen. En die is nu dus ook compleet veranderd, op zo’n manier dat het vol te houden is.


Toen ik begon met het programma was met name mijn doel om eindelijk die 5 à 10 kilo kwijt te raken waar ik al jaren tegenaan loop. Eigenlijk al jaren ontevreden over m’n lichaam en mezelf net te dik vinden.

Tijdens de eerste meting werd dit voor mij ook wel bevestigd: een vetpercentage van 32,2% en (onder andere daardoor) een metabole leeftijd van 35 jaar. Ik deelde mijn wens van kilo’s kwijt raken met Joyce. Joyce is de vrouw die de metingen deed met ons en tegelijkertijd onze voedingscoach. Joyce gaf aan dat mijn gewicht eigenlijk geen probleem is (ben 1,76 m en woog 74,5 kilo) maar dat mijn vetpercentage naar beneden moest waardoor ik me waarschijnlijk ook fitter zal gaan voelen. Ik hoorde wat ze zei maar begreep het eigenlijk niet. Tot ik m’n eerste training had gehad; wat heerlijk! Jezelf uitputten in conditie en kracht. Telkens nieuwe uitdaging door verschillende vormen van oefeningen. En tegelijkertijd de motivatie van de andere deelnemers die ook bezig zijn. Ik heb twee keer in de week getraind, het was fijn hier vaste momenten voor te hebben. Pasqual en Gerdo motiveren je veel persoonlijk in de lessen en zien waar je krachten en uitdagingen liggen. Al snel begon ik me fitter te voelen. Maar vooral ook zekerder in m’n eigen lijf, het voelde lekkerder allemaal en merkte dat ik vet kwijt raakte.

Resultaat na 3 maanden: 75 kilo, 21% vetpercentage (11% verbrand dus) en een metabole leeftijd van 16 jaar. En bij m’n taile, navel- en heupomtrek 7 cm kwijt. Dus ik pas m’n jurkjes weer heerlijk! Fijn als je de zomer tegemoet gaat!

Een tevreden vrouw van 23 jaar 🙂


” Eind maart ben ik het zat, het moet anders besluit ik. In een opwelling meld ik me aan voor het Strong women-programma bij Allround Training Ede, gevonden op Facebook. Op dat moment zit ik nog middenin een postnatale depressie (waar ik medicijnen voor slik) en zitten er nog wat zwangerschapskilo’s aan (dochterlief is dan 6 mnd).

Zaterdag 1 april (geen grapje) is de startbijeenkomst, samen met nog een aantal dames ga ik dit traject aan. Ik onderga het geheel en probeer niet helemaal in paniek te raken, waar heb ik me in vredesnaam voor opgegeven 🙂 ?
De eerste meting vindt plaats, ik schrik van de resultaten en ineens ben ik vastbesloten om te gaan knallen en een fittere, zelfverzekerdere, slankere en gezondere versie van mezelf neer te gaan zetten.
De eerste weken ga ik 2x per week helemaal stuk, verga ik van de spierpijn, leer ik om me op mezelf te focussen en bezoek ik de fysio vanwege knieklachten. Maar ik geef niet op (wat op sportgebied vrij uniek is voor mij) en ik voel me gesterkt door de motiverende begeleiding van Gerdo en Pasqual.
Na 6 weken de tussenmeting bij Joyce (ook al zo’n topper) en ik kan het niet geloven: centimeters kwijt, meer spiermassa, minder vet en metabole leeftijd drastisch naar beneden. Wat een boost om door te gaan!
Qua depressie heb ik behoorlijke ups&downs waardoor het voedingsstuk niet helemaal volgens plan verloopt. Blijven trainen, ondanks de 30 gr buiten en op 24-6 is dan de afsluiting.
De tranen rollen over mn wangen bij het zien van mijn resultaten, maar bovenal ben ik trots op mezelf. Ik ben het aangegaan, ik heb volgehouden en een prachtig resultaat bereikt!
Inmiddels zijn we een aantal weken verder, ik sport nog steeds maar wat nog veel fijner is: de depressie is verdwenen en daarmee de medicatie ook!!! Wauw!!!
Mocht je nog twijfelen? Niet doen, maar ga ervoor en gun jezelf deze ervaring! “

Al sinds mijn puberteit is gewicht/eten voor mij een probleem geweest. Ik heb veel dingen geprobeerd om dit aan te pakken. Verschillende diëten, intensief sporten, cursus “door dik en dun” en begeleiding van een diëtiste. Het had allemaal effect, maar omdat ik steeds maar één van de problemen aanpakte ging het telkens toch weer mis. Ik was steeds of met ‘t eten of met ‘t lichaam of met ‘t probleem tussen de oren bezig. Het was tijd om alles te combineren. De Strong Women training leek daarvoor helemaal geschikt. Het lag wel enorm buiten m’n comfort zone en ik moet eerlijk toegeven dat ik na de eerste bijeenkomst in huilen ben uitgebarst… Maar na een tijdje kwam ik erachter dat het werken met gewichten eigenlijk wel heel erg leuk is en dat mijn lichaam toch wel meer kan dan ik dacht. Het was fijn om met een groep samen te werken, elkaar aan te moedigen en te zien hoe iedereen vooruitgang boekte.

Ik  ben in twaalf weken twaalf jaar jonger geworden (metabolische leeftijd en qua gevoel :)), heb spiermassa opgebouwd en mijn vetpercentage verminderd. Ik ben 9.5 kilo afgevallen en 65 cm kwijtgeraakt!! Ben super blij met t resultaat, maar nog niet klaar; ik ga door!

Lieve mensen van Allround, ontzettend bedank voor jullie hulp!